Results 1 to 7 of 7

Thread: "The design unit was not found" error in Modelsim

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Location
    UK
    Posts
    2
    Rep Power
    1

    Question "The design unit was not found" error in Modelsim

    Hi all. A basic problem I think. I am returning to Altera Quartus after many years doing other things. I am trying to pick up some old designs written in AHDL and modify them. I can compile, program & test OK (on physical devices) but when I try to simulate in Modelsim (Altera free version) I get the following messages:

    Loading work.Oversample
    # ** Error: (vsim-3033) Oversample.vo(66): Instantiation of 'maxii_io' failed. The design unit was not found.
    # Region: /Oversample
    # Searched libraries:
    # C:\altera design\Lein\Oversample1\simulation\modelsim\gate_w ork
    # ** Error: (vsim-3033) Oversample.vo(97): Instantiation of 'maxii_lcell' failed. The design unit was not found.
    # Region: /Oversample
    # Searched libraries:
    # C:\altera design\Lein\Oversample1\simulation\modelsim\gate_w ork
    # ** Error: (vsim-3033) Oversample.vo(112): Instantiation of 'maxii_io' failed. The design unit was not found.
    # Region: /Oversample
    # Searched libraries:
    # C:\altera design\Lein\Oversample1\simulation\modelsim\gate_w ork

    I can see the list of libraries when entering Modelsim but I guess I am missing something simple for it to use them. Any help would be appreciated.

    Thanks.

    Keith.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    45
    Rep Power
    1

    Default Re: "The design unit was not found" error in Modelsim

    Use MaxII library in your simulation. You can do this by including it in the simulation GUI or by adding parameter
    Code:
    -L maxii
    to vsim command.

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Location
    UK
    Posts
    2
    Rep Power
    1

    Default Re: "The design unit was not found" error in Modelsim

    Thanks for the reply. I seem to now get some different errors:

    # Loading work.Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(68): Unresolved defparam reference to '\clock~I ' in \clock~I .operation_mode.
    # Region: /Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(99): Unresolved defparam reference to '\clk16~reg ' in \clk16~reg .lut_mask.
    # Region: /Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(100): Unresolved defparam reference to '\clk16~reg ' in \clk16~reg .operation_mode.
    # Region: /Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(101): Unresolved defparam reference to '\clk16~reg ' in \clk16~reg .output_mode.
    # Region: /Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(102): Unresolved defparam reference to '\clk16~reg ' in \clk16~reg .register_cascade_mode.
    # Region: /Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(103): Unresolved defparam reference to '\clk16~reg ' in \clk16~reg .sum_lutc_input.
    # Region: /Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(104): Unresolved defparam reference to '\clk16~reg ' in \clk16~reg .synch_mode.
    # Region: /Oversample
    # ** Error: (vsim-10000) Oversample.vo(114): Unresolved defparam reference to '\clk16~I ' in \clk16~I .operation_mode.
    # Region: /Oversample

    I think I tried that before but as I get even more errors I decided I wasn't heading in the right direction. The errors refer to the only input & output in the source file. I have a very simple test file I am just using to debug the problem at the moment.

    Keith.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    60
    Rep Power
    1

    Default Re: "The design unit was not found" error in Modelsim

    having same problem only in my case here is Unresolved defparam reference '\inst ..something something\' .


    ** Error: (vsim-10000) one_min_1200mv_0c_fast.vo(114): Unresolved defparam reference to '\pin_clk_out~output ' in \pin_clk_out~output .bus_hold.
    # Region: /one

    i have a simple frequency devider module for testing; all libraries are compiled and recognised.
    Last edited by ilik; April 23rd, 2013 at 01:20 AM.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    1

    Default Re: "The design unit was not found" error in Modelsim

    Since googling get me to this discussion, I'm putting an solution that worked for me here.

    Base in the reply of AndrewS6 I check the libraries available and the code that worked was simply
    Code:
    -L maxii_ver
    to vsim command.

    I still don't get why since I see the libraries in modelsim, they won't load with the project automatically

  6. #6
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    60
    Rep Power
    1

    Default Re: "The design unit was not found" error in Modelsim

    it always goes like this. when you open modelsim-altera's modelsim, you see all the libraries compiled and ready. but your simulation will never see them. don't know why. i usually manually compile few libraries for my project in my newly created library. this way the simulation recognises the new libraries. my problem is that the simulation can not recognize my variables, register names, pins, so on. as if they were unknown libraries. thats what bothers me.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    71
    Rep Power
    1

    Default Re: "The design unit was not found" error in Modelsim

    I didn't get , in which file to put -L stratixii_ver ??? I am also getting the same error of http keith

Similar Threads

  1. "Error: WYSIWYG primitive "mac_mult1" " data port length mismatch
    By quartrsg in forum Quartus II and EDA Tools Discussion
    Replies: 4
    Last Post: April 6th, 2011, 05:48 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: October 20th, 2010, 04:12 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: September 23rd, 2010, 11:07 PM
  4. [Resolved] Nios II make errors "syntax error" and "already defined"
    By mmTsuchi in forum General Software Forum
    Replies: 0
    Last Post: April 20th, 2010, 04:52 AM
  5. Arggh! Error: Can't find port "ocp_enable" in OpenCore Plus entity "auk_ddr_hp_init".
    By dine909 in forum FPGA, Hardcopy, and CPLD Discussion
    Replies: 16
    Last Post: December 22nd, 2008, 12:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •