Results 1 to 3 of 3

Thread: Regarding the documentation on 'disabling' dev board drivers

  1. #1
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    50
    Rep Power
    1

    Smile Regarding the documentation on 'disabling' dev board drivers

    I recently read in the on-site documentation somewhere, that if USB-Blaster drivers are not working properly, the solution is to 'disable' the drivers. That's the end of the documented solution. Does it follow that, i would then connect the dev. board and install manually when new hardware is found? I guess that's a windows centric question. Thanks. I'm trying to resurrect a Terasic Development board.

    Cheers,
    Bob

  2. #2
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    532
    Rep Power
    1

    Default Re: Regarding the documentation on 'disabling' dev board drivers

    Hi,

    Uninstall it.
    1. Connect the board and power on after which you can see new hardware right click on it and manually point to the USB blaster driver directory.
    New hardware->Update->Browser to the directory->next->close
    https://www.altera.com/support/suppo...ter-vista.html
    Point to the correct directory (usb-blaster/usb-blaster-II).
    If it does not work then you need to reinstall the Quartus.

    Let me know if this has helped resolve the issue you are facing or if you need any further assistance.

    Best Regards,
    Anand Raj Shankar
    (This message was posted on behalf of Intel Corporation)

  3. #3
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    50
    Rep Power
    1

    Default Re: Regarding the documentation on 'disabling' dev board drivers

    Quote Originally Posted by Anand Raj Shankar View Post
    Hi,

    Uninstall it.
    1. Connect the board and power on after which you can see new hardware right click on it and manually point to the USB blaster driver directory.
    New hardware->Update->Browser to the directory->next->close
    https://www.altera.com/support/suppo...ter-vista.html
    Point to the correct directory (usb-blaster/usb-blaster-II).
    If it does not work then you need to reinstall the Quartus.

    Let me know if this has helped resolve the issue you are facing or if you need any further assistance.

    Best Regards,
    Anand Raj Shankar
    (This message was posted on behalf of Intel Corporation)
    Thank you, Anand. I presently have the Intel Max10_50 development Kit running well with included USB drivers.
    So it boils down to bad drivers for one board.
    With my Max10 Dev boards (NEEK Max10) i have a situation where the wrong drivers cannot be uninstalled because they keep coming back without solution, as described in another thread i have exhausted all but service by PC tech to se if they can sort it out. I'm wondering if this is an appropriate time to invoke the 'disable' option as described in the drivers posting. I thought it may be a way to bypass and prevent the "Appropriate drivers already installed" message that win10 reports, when it refuses to install the correct drivers. If the idea is not going to work, i will break down and get another Win10 PC just for my NEEK board.

Similar Threads

  1. Downloading drivers for altera board
    By Vimala in forum General Altera Discussion
    Replies: 7
    Last Post: December 11th, 2015, 08:38 PM
  2. Cyclone IV GX FPGA Development Board Documentation
    By ilyag in forum Development Kit Related
    Replies: 2
    Last Post: October 12th, 2015, 05:16 PM
  3. Altera Cyclone EP1C3T144C8N Dev. Board: Where's the documentation & support?
    By PoundSign2 in forum General Altera Discussion
    Replies: 8
    Last Post: October 25th, 2013, 09:17 AM
  4. Dev Board Documentation Help
    By rhorrox in forum General Discussion Forum
    Replies: 3
    Last Post: December 18th, 2006, 12:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •