Results 1 to 1 of 1

Thread: BlasterII driver installed but Quartus not detecting

  1. #1
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    1
    Rep Power
    1

    Default BlasterII driver installed but Quartus not detecting

    First time user familiarizing myself with Quartus using the SoCkit Cyclone Vand I have run into an issue programming the board.

    When I go into Programmer > Hardware Setup > Currently Selected Hardware, I do not get USB-BlasterII as an option. The only option I have is CV SoCKit [USB-1], which doesn't allow me to program the FPGA. I have gone into Device Manager (on Windows 10) and confirmed that the BlasterII drivers are installed. The two drivers appear under 'JTAG cables' labeled 'Altera USB-Blaster II (JTAG interface)' and 'Altera USB-Blaster II (System Console interface)'.

    Not sure how to troubleshoot this so any help would be appreciated. Thanks.

    EDIT: Resolved. The Blaster is part of the CV SoCKit device.
    Last edited by davidg; July 6th, 2018 at 04:04 PM.

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: September 17th, 2017, 10:45 AM
  2. Quartus 7.2 not detecting USB blaster from windows 7 !!
    By sanyuja191 in forum Quartus II and EDA Tools Discussion
    Replies: 11
    Last Post: December 24th, 2015, 01:07 AM
  3. Quartus II DE2 board is not detecting my USB blaster!!!
    By chrisnonso in forum Quartus II and EDA Tools Discussion
    Replies: 6
    Last Post: June 10th, 2014, 04:02 AM
  4. How get I get rid of installed driver
    By lgavitt in forum General Discussion Forum
    Replies: 0
    Last Post: November 17th, 2013, 07:53 PM
  5. Byteblaster Error"Kernel mode driver not installed"
    By Biney wang in forum Quartus II and EDA Tools Discussion
    Replies: 4
    Last Post: December 5th, 2010, 09:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •