Results 1 to 5 of 5

Thread: program failed, can't load driver for OpenCL RTE , DE1 SoC

  1. #1
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    6
    Rep Power
    1

    Default program failed, can't load driver for OpenCL RTE , DE1 SoC

    Hi -- I'm trying to run the hello_world example from http://www.terasic.com.tw/attachment...OpenCL_v02.pdf
    However when I type 'aoc program hello_world.aocx' it throws following error:
    aocl program: Running reprogram from /home/root/opencl_arm32_rte/board/c5soc/arm32/bin
    Couldn't open /dev/ac10 device! Did you load the driver?
    aocl program: Program failed.



    But I can find the driver in that folder.


    Initializing OpenCL
    Platform: Altera SDK for OpenCL
    Using 1 device(s)
    de1soc_sharedonly : Cyclone V SoC Development Kit
    Using AOCX: vectorAdd.aocx
    ERROR: can't load drive
    Failed program
    Attached Images Attached Images
    Last edited by moningWYL; April 20th, 2017 at 06:41 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Texas Y'all
    Posts
    2,352
    Rep Power
    1

    Default Re: program failed, can't load driver for OpenCL RTE , DE1 SoC

    Moving to the OpenCL forum so that the right people see this.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    335
    Rep Power
    1

    Default Re: program failed, can't load driver for OpenCL RTE , DE1 SoC

    @moningWYL, did you read Terasic's OpenCL manual? It has step-by-step instructions as to how you can run the hello_world and vector_add examples. You probably didn't run the "source ./init_opencl.sh" command to set up the environment and load the kernel driver.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    6
    Rep Power
    1

    Default Re: program failed, can't load driver for OpenCL RTE , DE1 SoC

    Thanks a lot!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    6
    Rep Power
    1

    Default Re: program failed, can't load driver for OpenCL RTE , DE1 SoC

    Yes ,I read it,and I run the vector_add examples following DE1SOC_OpenCL_v02.pdf.

Similar Threads

  1. Which OpenCL APIs load kernels to FPGA?
    By wding in forum OpenCL
    Replies: 9
    Last Post: March 30th, 2017, 02:28 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: May 5th, 2016, 10:23 PM
  3. EPCS load failed
    By jr9910 in forum General Altera Discussion
    Replies: 3
    Last Post: September 11th, 2012, 08:13 PM
  4. Failed to load library
    By spaceli in forum Linux Forum
    Replies: 0
    Last Post: August 1st, 2006, 07:29 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •