Results 1 to 2 of 2

Thread: AOCL install failing to find kernel source files

  1. #1
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Urbana, IL
    Posts
    6
    Rep Power
    1

    Question AOCL install failing to find kernel source files

    Hello

    I am trying to install the aocl drivers on my machine but I am getting the following error:
    Code:
    [root@tyler a10_ref]# aocl install .
    aocl install: Running install from /opt/intel/intelFPGA_pro/17.0/hld/board/a10_ref/linux64/libexec
    Looking for kernel source files in /lib/modules/3.10.0-693.11.6.el7.x86_64/build
    Looking for kernel source files in /usr/src/kernels/3.10.0-693.11.6.el7.x86_64
    
    
    Error: Failed to find kernel source files.  The PCIe driver requires
    headers and Makefiles for your current Linux kernel, but these could
    not be found on your system.  Please install these on the machine.
    
    
       For example:
          On RedHat: sudo apt-get source linux
          On Ubuntu: sudo yum install kernel-devel
    
    
    aocl install: failed.
    The machine is running Centos 7.4 and the FPGA is an Arria 10. I tried to install kernel-devel like the warning message suggests but it didn't help. Any recommendations?

    Thanks!
    Adel

  2. #2
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    759
    Rep Power
    1

    Default Re: AOCL install failing to find kernel source files

    By default CentOS will install kernel headers for the latest available kernel, which might be newer than your active kernel. Apart from installing kernel headers, you should also update your existing kernel and reboot your machine and after that make sure your kernel and kernel header versions match.

Similar Threads

  1. Problem with aocl install
    By marcomontini in forum OpenCL
    Replies: 16
    Last Post: February 27th, 2018, 09:31 AM
  2. problem with aocl install
    By Phammer in forum General Altera Discussion
    Replies: 0
    Last Post: January 26th, 2018, 07:10 AM
  3. Quartus II 10.0 install on Ubuntu 12.10 failing during quartus_sh
    By mikezgrtf in forum Quartus II and EDA Tools Discussion
    Replies: 1
    Last Post: April 10th, 2013, 07:36 PM
  4. Install of Quartus failing on XP SP3
    By tdgsandf in forum Quartus II and EDA Tools Discussion
    Replies: 4
    Last Post: May 31st, 2011, 09:54 AM
  5. Quartus II failing to install
    By Kaoshae in forum Quartus II and EDA Tools Discussion
    Replies: 8
    Last Post: March 22nd, 2011, 11:36 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •